Skiperski tečaj

Tečaj Crosail-a

Završio je još jedan skiperski tečaj, pa sada malo skupljam dojmove.
Ekipa je stigla na brod puna entuzijazma, no ubrzo nakon kretanja nekima je raspoloženje naglo splasnulo zbog umjerenog jugozapadnjaka od oko 25 čvorova i valova od oko 3 metra. Malo se i povraćalo po brodu i oko njega, ali to je brzo zaboravljeno. U sumrak smo se stigli usidriti u Medulinskom zaljevu i malo se odmoriti.
Ujutro smo krenuli dalje, sada po bonaci s nešto malo maestrala popodne, pa smo malo ipak uspjeli i jedriti. Uz to što smo vježbali navigaciju, stigli smo se po putu i okupati. Usidrili smo se ispred Ista, ekipa je napravila super večeru – francuski krumpir, pa smo se i dobro najeli.
Sljedeći dan smo ponovno po laganom vjetru vježbali navigaciju i kupali se, tako smo došli do Sali na Dugom otoku. Ekipa sretna jer je napokon došla do nekakve civilizacije zarundala je u Maritimu do ranih jutarnjih sati.
Drugi dan smo prošli kroz Kornati gdje su neki ipak shvatili da navigacija zahtjeva konstantnu pažnju i gledanje na karti jer par puta nisu znali reći gdje smo bez da pogledaju na čudo moderne tehnologije – GPS. Predvečer se opet sidrimo ispred Kaprija i na moje iznenađenje plaćamo sidrenje!?
Sljedeće popodne maestral je malo pojačao, pa smo imali prilike i za obor izvježbati virade na putu prema Velom Ižu gdje je ekipa zarundala kod Tončija u kući.
Tako mamurni, stigli smo u Zadar gdje e bilo još nešto vremena za opuštanje prije ispita. Nakon što su svi položili i to proslavili pićem, odmah smo krenuli prema Novigradu i odradili noćnu navigaciju. 16 sati kasnije, oko 8 ujutro stigli smo i mrtvi umorni svatko je krenuo svojim putem.
Do nekog drugog jedrenja, želim svima dobro more!

Oglasi
Explore posts in the same categories: jedrenje

Oznake: , , , , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s


%d bloggers like this: